De dag

We hopen alle runners van vorig jaar weer te ontmoeten en wie weet nog wel een paar meer! Dat moet lukken want de lopers waren zeer enthousiast over het parcours en de organisatie, zoals we die de vorige jaren met elkaar hebben neergezet.

• De kinderloop – De kinderen lopen 1 of 2 rondjes. Net wat ze zelf leuk en fijn vinden. Start om 16.00 uur bij de speeltuin, langs de kerk en door naar de finish bij de speeltuin. Inschrijven bij de speeltuin om 15.30 uur.

De recreatieve loop van 5 (inschrijving € 5,-) of 10 km (inschrijving € 7,50).

10 kilometer: Dit jaar lopen we voor het eerst een heel stuk langs UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, aan de buitenkant van de waddendijk. Een unieke kans. We zijn de boeren, de eigenaren van het land, dankbaar dat we deze kans krijgen. Het is wel even opletten: je passeert op de route een aantal veeroosters. Die kunnen glad zijn en lopen onregelmatig. Het uitzicht is het allemaal waard.

5 kilometer: Heb je al eerder de vijf bij ons gelopen? Dan weet je hoe mooi het is boven Westernieland. Je loopt vanuit het dorp zo de stilte en de ruimte in. Bij de dijk linksaf, op de grens van het oude en het nieuwe land, dat in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw werd ingepolderd. Daarna langs de akkers, door de velden, terug naar het dorp, om te finishen waar je bent begonnen: het Addingapark. Is rennen te zwaar voor je? Wandelen mag ook!

Lopers kunnen zich vanaf 15.00 uur inschrijven in het Dorpshuis. De start is om 16.30 uur bij het Addingapark.

Ook dit jaar zetten we weer verkeersregelaars in om alles in goede banen te leiden. Wilt  u uw auto op de Dirk Wierengastraat aan de kant van het Dorpshuis parkeren? Zo blijft de weg goed vrij voor doorgaand verkeer en voor de lopers. Let op de bordjes!

Start en finish zijn op de hoek van de Jan Heidemastraat en de Addingalaan. Kom meedoen of kom gezellig de lopers aanmoedigen.

We wensen iedereen een fijne middag!